Didyclick is een half buckle draagzak die past van broekmaat 56 tot 86. Hij heeft een rechte tailleband en lange uitwaaierende schouderbanden zonder vulling. Het rugpand en de schouderbanden zijn volledig gemaakt van de zachte draagdoekenstof van Didymos-doeken.

Opgelet: er is ook een andere versie op de markt: DidyKlick 4u. Die heeft een anders gevormde tailleband.

Hij werd uitgetest door een mama en papa met een kindje in broekmaat 68.

Hier vind je hun ervaringen!

Wij kregen de kans van Amamare om de Didymos DidyKlick uit te testen. Ikzelf was hier erg benieuwd naar. Zelf ben ik begonnen met het dragen met een doek. Dit omdat ik toch wel van het draagdoekgevoel hou. Ook met de draagzak Primeo van Hoppediz had ik al gedragen aangezien dit toch net iets sneller is om bijvoorbeeld te gaan winkelen dan met een doek. Echter wilde ik eens wat anders. ‘Een beetje het goede van beiden’ daarom bood Amamare mij de DidyKlick van Didymos aan. Een half buckle.

Mijn zoontje Lowen is momenteel 7 maanden en zit intussen in broekmaat 68. Hij is fijn en klein van postuur en weegt een kleine 7 kilo.

De draagzak was gemakkelijk af te stellen met velcro aan de tailleband om de breedte te bepalen. Ik zette Lowen over de tailleband en hield het rugpand omhoog om de schouderbanden te kunnen binden. Dit ging vlotjes in 1 2 3… in een mum van tijd was de half buckle aan. Nog even alles nachecken en hup we waren weg.

Het fijne van de draagzak is de echte zachte draagdoekenstof. Dit geeft dat fijne gevoel weer van het dragen met doek. De schouderbanden kan je lekker breed over de schouder laten hangen. Voor mij persoonlijk waren de schouderbanden wel erg lang, waardoor ik 2x vooraan door moest om dan achteraan te knopen zonder te veel overschot te hebben. Achja, het nadeel van klein zijn zeker? 😉

Het dragen voelde erg aangenaam voor mij omdat je de banden volledig kan binden naar je eigen lichaamsbouw zonder vervelende afstelling zoals bij een full buckle draagzak. Alles zit meteen goed.

Een stevige wandling van 6 km was aangenaam te doen zonder pijn in rug, nek of schouder. Ook Lowen was erg comfortabel en viel zoals gewoonlijk in slaap. Ook snel even de winkel binnen is een aanrader met de DidyKlick.

Wat vond mijn partner?
Mijn partner is een typische ‘dragen is zoveel gedoe’ persoon. Hij draagt wel, maar het moet snel gaan. Of dit nu super ergonomisch is of niet.. “als de baby erin zit, dan is het toch goed?”

Ik liet hem ook een stukje dragen met de DidyKlick en hij was zelf verbaasd hoe vlot het ging en hoe aangenaam de drager was. “Een voordeel dat de schouderbanden niet afgesteld moeten worden”, “Minder gedoe dan ik dacht”, “mooi printje” waren enkelen van zijn uitspraken.

Hij heeft de drager tot mijn verbazing nog enkele keren zelf uit de kast gehaald om spontaan te gebruiken.

Conclusie?

Voor ons was de DidyKlick een werkelijke verrijking tot onze draagervaringen. We overwegen om zelf een half buckle aan te schaffen zodat zowel ik als mijn partner deze kunnen omdoen zonder ‘gedoe’ van het telkens opnieuw afstellen zoals bij onze gewone draagzak.

De didyclick is een echte aanrader omdat het dat authentieke draagdoekengevoel weergeeft en toch heeft hij ook het gemak van snel aanklikken en klaar! Een echte all-in-one voor mij persoonlijk.

Bij het inleveren na de huurperiode hebben we dan ook met pijn in het hart afscheid genomen van deze soepele en comfortabele drager.

Bedankt voor het verhuur & de goede aanbevelingen Amamare!

preloader