Het is normaal dat wanneer je opzoekwerk doet over dragen, je hoofd voelt als bovenstaande woordwolk! Laat ons je helpen alles op een rijtje te zetten en tot een oplossing te komen die helemaal bij jou en je kindje past.

Je kindje dragen doe je om zoveel verschillende redenen. Omdat hij of zij nood heeft aan huidcontact na de geboorte, omdat je nog oudere kindjes hebt rondlopen en graag je handen vrij hebt, om te gaan wandelen, omdat je het leuk vindt, omdat ook grote beentjes moe zijn na school, omdat je baby zo beter slaapt, om medische redenen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Uiteraard wil je als mama of papa (of gastouder, pleegouder, oppas, oma of opa, meter of peter, zus of broer, enzovoort) ook dan het beste voor je kindje. Maar hoe kies je nu een draagzak? En hoe werkt zo’n meterslange draagdoek nu toch? En wat kan je dan met een ringsling? Voor al je kleine en grote vragen, voor theorie en vooral praktijk, voor een consult, een workshop of een lessenreeks, kan je terecht bij mij als draagconsulente.

Ik focus me graag op het vinden van de juiste methode voor jou, want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Ik focus me op techniek, ergonomie en uiteraard veiligheid. Ik wil dat je zelfstandig, met zelfvertrouwen en met een goed (fysiek en mentaal) gevoel je kindje kan dragen zoals jij het wil. Daarvoor gaan we samen op zoek naar wat voor jou het beste is. Als we een consult plannen, zal ik daarom ook altijd wat informatie vragen op voorhand. Zo kan ik beter inschatten hoe lang een consult duurt en zo ook wat de kostprijs voor jou zal zijn.

Ik hou ervan als ook papa wil leren dragen, dus een duo-consult is zeker mogelijk. Dat kan natuurlijk ook met iemand anders van je familie of als vriendinnen samen. Ik plan ook groepsworkshops maar als je er zelf één wil organiseren, kan je me altijd contacteren.

Een consult gaat standaard door bij Amamare in Lummen maar kan ook aan huis.

Woon je te ver van me af of is een live consult om andere redenen niet mogelijk? Dan kan je ook een online consult boeken. Hier vind je alvast enkele tips: https://www.amamare.be/algemeen/online-consult/

Tips om je draagdoek of draagzak te onderhouden kan je hier vinden: https://www.amamare.be/onderhoud-van-je-draagmateriaal/

Enkele voorbeelden van consulten:

 • Startconsult: Je weet niet waar beginnen en wil graag een zicht op de mogelijkheden
 • Specifiek consult: je weet welke methode je graag wil aanleren (dragen met een rekbare of geweven doek in een bepaalde knoop, buikdragen, rugdragen, ringsling, draagzak, Meh Dai, …). Het is aan te raden maar één methode per consult aan te leren, tenzij je al eerdere ervaring hebt. Uiteraard is alles bespreekbaar.
 • Pasconsult: je wil verschillende draagzakken passen of doeken proberen om te kiezen welke je aankoopt. Dit is een absolute aanrader voor je een draagzak op je geboortelijst zet of zelf eentje gaat kopen. Een draagzak heeft namelijk een pasvorm en die is voor iedereen anders.

Weet je niet welk consult je nodig hebt? Geen probleem! We bespreken alles samen om tot jouw persoonlijke formule te komen.

Na een consult kan je altijd bij mij terecht voor gratis nazorg. Stuur me foto’s wanneer je thuis draagt en ik help je de puntjes op de i te zetten!

Gevolgde opleidingen

 • Basisopleiding draagconsulent Die Trageschule (maart 2019)
 • Gevorderden opleiding draagconsulent Die Trageschule (september 2019)
 • Nerdsessie FWCC 2021
 • Nerdsessie Slapen in de draagdoek 2021
 • Nerdsessie Passes 2021
  Nerdsessie Naar de rug 2021
 • Nerdsessie RucksackCarry 2021
 • Hechting & Dragen 2021
 • Masterclass Voorkeurshouding en Overstrekken 2021
 • Nerdsessie PWCC (dragen met de rekbare doek) 2021
 • Nerdsessie prikkels in relatie tot dragen 2021

Ik ben lid van de beroepsvereniging van draagconsulenten. Hierdoor blijf ik telkens op de hoogte van nieuw onderzoek en nieuwe materialen op de markt.

Prijs individueel consult:

€ 12,50 per begonnen kwartier
(+ eventuele kilometervergoeding)

Prijs duo-consult:

€ 10 per persoon per begonnen kwartier
(+ eventuele kilometervergoeding)
preloader