Naast de klassieke draagzak heb je nog twee minder bekende maar gerelateerde draagsystemen: de Half Buckle en de Meh Dai.
Waar je bij een Full Buckle draagzak (de klassieke draagzak dus) de heupband vastmaakt met velcro of een gesp en de schouderbanden vastklikt en aanspant, is dat bij deze dragers net iets anders.

Bij een Half Buckle draagzak is er nog steeds een heupband met een kliksysteem of velcro. Je knoopt enkel de schouderbanden. Dat knopen klinkt trouwens soms als het knopen van een draagdoek maar in praktijk komt het gewoon neer op het leggen van een dubbele knoop!

Bij een Meh Dai knoop je naast de schouderbanden ook de heupband af met een dubbele knoop.

Verder zie je dat het eindresultaat er uitziet zoals een combinatie van een draagzak en een draagdoek.

Het voordeel van een Half Buckle of Meh Dai is vooral dat je weinig te verstellen hebt. Je kan de draagzak dus makkelijk gebruiken met meerdere personen van een verschillend postuur. Je hoeft geen riempjes af te stellen op jouw maat.

Zoals bij elke draagzak geldt hier ook dat passen de beste keuze geeft. Er zijn draagzakken met gevulde of uitwaaierende schouderbanden, met een rugpand van draagdoekenstof of canvas, elke heupband is weer anders, enzovoort. Je past en/of huurt dus best eerst een paar merken en types voor je een draagzak aankoopt.

Half Buckle of Meh Dai?
Spread the love
Getagd op:                

Geef een antwoord

preloader