Deze half buckle past voor kinderen tussen broekmaat 86 en 128 wanneer je bij de laatste maten de doekbanen van de schouderbanden spreidt over de benen. Zo krijg je nog voldoende ondersteuning. Het is dus een draagzak die lang meegaat. Hij is eenvoudig te gebruiken voor buik- en rugdragen. Doordat het een half buckle is, is hij makkelijk als je met verschillende personen afwisselend je kindje draagt. Je hoeft niets af te stellen, je knoopt enkel de schouderbanden in een dubbele knoop af. Wanneer je rugdraagt kan je voor de veiligheid en om afzakken van de schouderbanden te voorkomen, een los dwarsbandje gebruiken. Dit zit niet standaard in de verhuur. Vraag er dus zeker naar als je dit mee wil krijgen.

Deze draagzak werd getest door een mama en papa met kinderen in maat 110 en 128.

Hun ervaringen

Omdat we in de zomer een grote reis met vele wandelingen op de planning hebben staan, willen we graag een draagzak aanschaffen voor onze dochter van 5 zodat we onze buggy kunnen thuislaten. Voor het eerst in 12 jaar… Yay!!


We hebben daarom met plezier de Neko Half Buckle Toddler uitgetest! Vooral de dochter zelf, die vond het gewéldig om gedragen te worden! Voor mijn man en mij was het wel even wennen om de tailleband in de juiste positie te krijgen, alsook voor het knopen van de schouderbanden. Ik kan je zeggen dat een draagconsulent dus absoluut geen overbodige luxe is als je weinig ervaring hebt met dragen. En dat het dus ook enorm belangrijk is om de aanschaf te doen bij iemand met kennis van zaken (en dan ben je bij Amamare op de juiste plek!). Na de nodige interventies en tips van Iris waren we vertrokken en hebben we zelf ook enorm genoten van het dragen. Ik heb zowel voor als achteraan gedragen. Vooraan hebben we het meest lol gehad, achteraan kwam er zelfs een dutje aan te pas! Bij mij bleef de tailleband aan de linkerkant van mijn heup wel een beetje duwen maar dat had ik bij mijn vorige draagzak die ik gebruikte wanneer de dochter klein was ook, dus dat ligt duidelijk aan mijn lichaamsbouw, want voor mijn man was hij helemaal perfect. Voor ons beiden zat ie overigens heel goed, ook de schouderbanden waren voor ons beiden heel comfortabel. Ze zijn voorzien van extra padding en je kan ze uitspreiden over je schouder om het gewicht te verdelen, waardoor we geen van beiden druk op onze rug voelde terwijl onze dochter toch wel al zwaar is. Het viel echt beter mee dan gehoopt en verwacht. En de dochter wilde er niet meer uit, dat zegt ook genoeg! Ik denk dus dat ik kan zeggen dat dit zeker een aanrader is!

Mijn dochter is 5 en heeft broekmaat 110. Maar omdat de fabrikant stelt dat de draagzak geschikt is tot maat 128 testte mijn man de draagzak ook heel even bij mijn zoon van 9 met broekmaat 128. Ook dit zat voor hun beide comfortabel! Ze gaven beiden aan nergens pijn te hebben en goed te zitten. Hoewel ik denk dat mijn zoon misschien toch net een maatje kleiner had moeten zijn voor deze draagzak. Om de schouderbanden over 2/3 van z’n benen te krijgen was niet evident en na even wandelen schoven deze snel terug naar achter waardoor hij eigenlijk niet meer in de meest optimale en ergonomische houding zat… maar ook hier weer gaf mijn man aan geen druk te ondervinden van het gewicht doordat de schouderbanden mooi gespreid kunnen worden!

* En ook het huren van een draagzak kan ik dus alleen maar aanmoedigen alvorens een draagzak te kopen voor als je een probleem hebt met je heup zoals mij.

preloader