Ik ben van de uitgesproken mening dat er vaak te weinig oog is voor de vaders (en bij uitbreiding pleegvaders, meemoeders, enzovoort) in het verhaal. Van zodra een vrouw zwanger is, gaat alle aandacht naar haar en de baby. Uiteraard is het logisch dat daar veel aandacht en tijd naartoe gaat, dat hoort ook zo. Maar aan de partner wordt heel weinig gevraagd en uitgelegd. Toch verwacht men dat hij zijn vaderrol opneemt zodra het kindje geboren is. Hij moet mama ondersteunen en er voor zijn kindje zijn. Maar heeft iemand hem ooit gezegd hoe hij dat moet doen? Of dat hij ook zijn vadergevoel mag volgen? En hoe kan je als papa zorgen voor een goede hechting met je kind? Of vraagt er ooit iemand hoe het met hém gaat? Misschien heeft papa ook wel praktische of emotionele vragen en bedenkingen?

Ik neem jou als papa heel graag mee in mijn verhaal.

Draagconsult

Als papa is dragen een ideale manier om een hechte band te krijgen met je kind. Daarnaast is het een goede ondersteuning wanneer je partner moet rusten én kan je op die manier ook troost bieden aan je kind met krampjes of huidhonger. Uiteraard kan je ook gewoon dragen omdat je wil gaan wandelen of je handen vrij wil hebben voor andere dingen. Een man draagt heel anders dan een vrouw, dat ligt vooral aan zijn lichaamsbouw. Ik heb een aantal draagzakken die speciaal voor mannen gemaakt zijn of vaak door mannen gekozen worden omwille van de pasvorm. Uiterard kan je als man ook leren knopen met een doek, of een ringsling gebruiken.

Meer informatie en prijzen:
Consult: https://www.amamare.be/draagconsult/
Verhuur van draagmateriaal: https://www.amamare.be/verhuur-draagmateriaal/

Papa-coaching

Ook als papa ga je door een heel proces. Je staat vaak wat aan de zijlijn tijdens de zwangerschap maar na de bevalling zijn er opeens (vaak torenhoge) verwachtingen. Je ziet je partner evolueren naar mama en zelf heb je misschien niet instant dat papa-gevoel. Je zit met praktische en emotionele vragen en bedenkingen, maar niemand vraagt aan jou hoe het gaat en jij hebt zelf ook weinig ruimte om vragen te stellen. Met al die vragen of om je hart te luchten, kan je bij mij terecht.

Prijzen: €45/sessie (ongeveer 45 minuten).

Ergotherapie, Luierconsult & Eco-consult

Ook als papa ben je begaan met de toekomst van de planeet voor je kinderen, én met de gezondheid van je kinderen. Uiteraard kan jij dus ook terecht bij mij voor consulten over wasbare luiers en ecologische producten.

Meer informatie en prijzen: https://www.amamare.be/eco-logisch/

preloader