Deze draagzak past van maatje 116 tot 134. Hij werd getest door een mama met kindjes (en nichtjes) met broekmaten 110/116, 122 en 122/128 (tussen de 18 en 23,5kg). Ze liet ook haar zus met haar dochter testen om een idee te hebben bij verschillende lichaamsbouwen.

Hier vind je haar ervaringen.

De drager is heel eenvoudig in gebruik. Hij is erg intuïtief af te stellen, en al helemaal als je ervaring hebt met dragen. De dikke tailleband maakt dat je kinderen, die op deze leeftijd toch al een goed gewicht hebben, goed ondersteund worden en je schouders en nek niet erg belast worden. Ik vond zelf de drager het fijnste voor de dochter van +-116cm en 23,5kg (maatje 122). Voor de nichtjes die rond maatje 110-116 hangen, viel hij vrij ruim qua rugpand waardoor ze redelijk los zitten. Dit had ik ook met onze smalle zoon 123cm en 21kg. De draagzak is dus ook echt pas geschikt vanaf een goede maat 116.

Ik merk met mijn zoon wel dat het mij lastig lijkt om kinderen die nog groter zijn te dragen. Zijn knieën komen al ver langs me door en zijn hoofd steekt een stuk boven mijn schouder uit. De drager steunde hem prima, maar ik begon zelf te vinden dat mijn zoon me wat ‘in de weg zat’, dat ik wat last kreeg met mijn balans.

De nichtjes (maat 110/116 dus eigenlijk nog net te klein voor de drager) moesten hun armen in de drager houden. De grotere kinderen kunnen hun armen erover doen. Dat hoge rugpand maakt wel dat de drager nog een hele tijd gaat passen.

Zelf vind ik de drager het aangenaamst met mijn dochter, die net iets struiser is dan mijn zoon. Ze neemt meer plaats in in het rugpand.

En de kinderen zelf?

Noor voelde zich erg veilig en vond de draagzak heel aangenaam.

Lena vraagt zelf om haar met de draagzak op te halen aan school. Mama moet dan haar zachte jas aandoen, zodat ze er lekker tegenaan kan liggen.

Phil vond de draagzak heel aangenaam maar voor korte tijd. Hij heeft een autisme spectrum stoornis en heeft het moeilijk met vrijheidsbeperking (wat dan weer wél handig was voor mij want hij vertoont soms wegloopgedrag).

Conclusie

Na twee weken kwam het berichtje: zou ik hem nog een paar weken mogen huren? Ik heb 2,5km gewandeld met onze dame van 23,5kg op de rug en zou hem graag houden voor de vakantie!

Ik denk dat bovenstaande woorden voldoende conclusie zijn!

preloader