Ik mocht van onze partner Kempense Luierkontjes een nieuwe luier uit hun assortiment testen: de pocketluier van Zoocchini.

Technische fiche

Wat de fabrikant zegt:

Zoocchini’s ultra-absorberende herbruikbare luiers zijn ontworpen om met baby mee te groeien. Hierdoor kan de herbruikbare luier worden gebruikt vanaf de geboorte tot het moment dat de zindelijkheidstraining begint (3-16kg). De drie rijen drukknopen maken dat de herbruikbare luier zowel in de lengte als in de breedte kan worden versteld, voor een flexibele pasvorm tijdens de groeifasen van baby. Het uniek ontworpen tweedelige luiersysteem (een waterdichte buitenkant gecombineerd met één of twee ultra-absorberende inleggers) maakt het een betrouwbare luier voor zowel overdag als ‘s nachts. De herbruikbare luier wordt geleverd inclusief twee inleggers. Door de drukknoopjes kunnen de inleggers gemakkelijk in de herbruikbare luier worden bevestigd. Materiaal: 100% polyester met waterdichte polyurethaancoating (PUL). Materiaal inlegger: 78% viscose en 22% polyester.

Mijn ervaring

Allereerst is het geen luier die ik zelf zou aanschaffen aangezien hij in China geproduceerd is en gemaakt is van polyester en viscose (2 niet-natuurlijke materialen). Ik kies voor mezelf luiers die in Europa geproduceerd zijn en die van katoen en/of bamboe zijn gemaakt.

Toch wil ik los daarvan uiteraard een eerlijke gebruikerservaring neerschrijven.

Pluspunten

  • Je kan de inlegger zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde in de luier steken. De openingen daarvoor zijn ook voldoende groot. Dat maakt dat je de inlegger er snel en makkelijk insteekt én dat hij er ook makkelijk uitkomt wanneer je hem in de was wil gooien. Geen gedoe en geprul, een absoluut pluspunt.
  • De luier heeft stevige elastieken aan de beenopening waardoor de luier mooi aansluit. Ondanks dit, is de elastiek toch erg zacht. Geen striemen dus.
  • Deze one size luier is in de hoogte erg verstelbaar. Dat maakt dat hij al heel klein te gebruiken is.
  • De luier voelt erg zacht aan en oogt heel mooi.
  • De absorptie is prima! Ik gebruik hem bij mijn zoontje met één inlegger en dat gaat perfect. Om te vergelijken: de standaard luier van mijn zoontje is een voorgevormde Petit Lulu zonder inlegger, met overbroekje. Hij wordt standaard met twee inleggers geleverd en er is nog ruimte om bij te boosten zonder dat er lek-risico is aan de beentjes.
  • Hij heeft een prima prijs! Hij lijkt op het eerste zicht duurder maar de meeste pocket-luiers worden zonder inlegger geleverd. Die moet je er dus nog bij tellen. Omdat je bij deze luier twee inleggers hebt, is de prijs zeker goed!

Minpunten

  • Je maakt de luier vast met een knoopje vooraan OF achteraan de luier. Dat kan een voordeel zijn omdat het minder werk is om hem los te klikken. In combinatie met de grote opening zorgt dit er echter voor dat de inlegger wat ruimte heeft om te schuiven in de pocketluier.
  • Ik weet niet of de luier te gebruiken is tot de 16kg die de producent beweert. Het zal vooral lastig zijn als je kindje wat breder gebouwd is. In de hoogte is de luier voldoende ruim op de grootste stand maar in omtrek ben ik daar niet zeker van.
  • Een minpunt dat bij de meeste luiers waar je een inlegger gebruikt een issue is: zolang je de luier verkleint, vouw je ook de inlegger op en dan is het vooraan in de luier soms een rommeltje en lastig mooi te krijgen. Nu moet ik wel zeggen dat de kindjes daar weinig last van ondervinden. Eens de luier volledig opengeklikt is, is dit probleem niet meer aan de orde.

Conclusie

Het zou niet mijn eerste keuze zijn voor een luier omwille van de afkomst en materialen, maar daarnaast is het een prima luier die goed absorbeert, fijn zit, makkelijk te gebruiken is en een goede prijs heeft.

Foto’s

Review: Pocketluier van Zoocchini
Spread the love
Getagd op:        

Geef een antwoord

preloader