In de eerste plaats ben ik mama. Een enthousiaste, lerende, knuffelende mama voor Mare en Seppe. Mare maakte van mij een mama in 2018. Seppe maakte ons gezin compleet in 2020. Mare is onze vurig sensitieve kleuter, Seppe is nog een baby maar nu al duidelijk haar tegenpool.

Even belangrijk is dat ik een partner ben. Mijn man is mijn steun en toeverlaat, mijn rots in de branding, mijn ‘go to’ wanneer ik het niet meer weet. Hij is ook mijn IT’er en zakenpartner.

Van opleiding ben ik ergotherapeute. Ik heb binnen dit domein verschillende uithoeken bezocht maar mijn hart roept me telkens terug naar de jongste kindjes.

Vanuit de liefde voor het dragen van mijn kinderen heb ik in 2019 een basis- en gevorderdenopleiding tot draagconsulente voltooid bij Die Trageschule.

Nog voor we kinderen hadden, vonden we het belangrijk om goed voor onze planeet te zorgen. We streven naar een meer ecologische levensstijl via kleine aanpassingen en met evenveel comfort. Hoe je dat ook kan doen, leer ik je in een eco-consult.

Op dit moment werk ik (zeer graag) in de bibliotheek van de gemeente waar ik woon, Lummen. Omdat ik dit halftijds doe, heb ik daarnaast de kans om veel tijd en energie in Amamare te steken. En uiteraard ook in mijn gezin.

Waar komt de naam Amamare dan toch vandaan?
Amare is het Italiaanse woord voor houden van, en daar start alles mee. Vanuit liefde vinden we de energie om de ouders te zijn die we willen zijn.
Mare is wie me mama maakte, maar daarnaast besteed ik graag evenveel aandacht aan de papa’s in het verhaal. Zij worden vanaf de zwangerschap vaak te weinig betrokken door professionals en zorgverleners. Daarna wordt er wél van hen verwacht dat ze een volwaardige vaderrol kunnen opnemen. Ik betrek hen dus met veel liefde in alle stappen van hun rol.

De kleuren in ons logo hebben elk zijn eigen betekenis.

Het rode staat voor de mama. De zwangere mama of de mama met haar kindje. Uiteraard horen hier alle mogelijk uitbreidingen bij zoals pleegmama’s of opvangouders.

Het donkerblauwe is de steunende partner, familie en andere sociale omgeving.

De aqua-kleur toont een draagdoek.

De groene stengel onderaan staat voor onze ecologische aanpak.

Eén gedachte over “Wie ben ik?

Geef een antwoord

preloader